Minnan ABC - leikkimielellä koottuna...

A = Aurinko ja kesä! – rakastan aurinkoa ja auringossa loikoilua! Imen siitä itseeni energiaa. Kuinka mahtavaa onkaan välillä kesällä vain maata paikallaan, tekemättä mitään, auringon lämmössä!

B = Tällä kirjaimella alkava tulehduskipulääke on tullut valitettavasti tutuksi minullekin… kärsinhän ajoittain migreeni- ja päänsärkyoireista. Hieronta ei syystä tai toisesta minulle oikein sovi, mutta akupunktio on migreenioireilleni mitä parasta ennaltaehkäisevää hoitoa!

C = Colin Firth, yksi lempinäyttelijöistäni!

D = Desperate Houswifes! Meillä on naapurusten rouvien kanssa kyseinen, amerikkalaisen tv -sarjan nimeä mukaileva "kerho", joka on ihana henkireikä kaiken arjen keskellä!

E = Espanja – monien kesälomareissujemme ihana matkakohde! Takuuvarmaa aurinkoa ja rentoa oloa!

F = Faaraoiden Egypti - sinne haluaisin vielä joskus matkustaa!

G = Grillaaminen - erityisesti kesällä grillaamme omalla terassilla. Grillauspuolen hoitaa yleensä mieheni. Minä autan valmisteluvaiheessa (esim. grillivartaiden kokoaminen ja salaattien tekeminen)

H = Hevoset – kun tytär on harrastanut hevosia, on koko perhe ollut siinä harrastuksessa jollain tapaa mukana. Ja kyllähän minäkin kävin pienempänä tyttönä paikallisella Larjan tallilla itsekin. Hevoset ovat ylväitä ja hienoja eläimiä!

I = Italian kieli – kaunista ja suomalaiselle jollain tapaa helppoa. Olen monta kertaa aloittanut sen opiskelemisen, mutta kovin paljon alkeita pidemmälle en ole vielä päässyt… Siinä taas yksi lisähaave joskus toteutettavaksi!

J = Joulu – olen jouluihminen. Joulu tuo talven keskelle ihanaa tunnelmaa ja rauhaa! Luvan rauhoittua, lukea kirjoja, syödä suklaata ja polttaa kynttilöitä!

K = Kuorolaulu - olen ehdoton kuoroihminen. Laulaminen ja musiikin tekeminen on suuri ilo ja voimauttava harrastus. Oma kuoroni on syksystä 2017 lähtien ollut Iso Ilo. Tervetuloa keikoille!

L = Lapset – parasta mitä olen ikinä saanut aikaan! Minulla on kolme ihanaa lasta, ja olen heistä kaikista erittäin ylpeä!

M = Mansikat, mustikat, marjat monet! Heinäkuun lapsena olen erityisesti mansikkaihminen. Kesän ensimmäiset mansikat kun kypsyvät juuri parahiksi omaan syntymäpäiväkakkuuni!

N = Nallikari – löytyyhän Oulustakin sitä kansainvälistä etelän tunnelmaa! Hienoa, että aluetta koko ajan kehitetään.

O = Oulu - tulin Ouluun opiskelemaan. Syynä oikeastaan se, että halusin valita paikkakunnan, joka ei ollut minulle tuttu. Nuorena ajattelin, että ellen lähtisi opiskelemaan jollekin ihan uudelle seudulle, en ehkä myöhemminkään sitä tulisi tekemään. Ouluun siis tulin, ja näköjään jäinkin... :-D Vuonna 2013 koitti historiallinen hetki, kun muodostamme yhdessä Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon ja Yli-Iin kanssa uuden kaupungin!

P = Pöllönkankaan koulu - työpaikkani jo yli 20 vuoden ajan! Hieno koulu, jossa on hieno henki. Olen viihtynyt!

Q = Queen – siskoni muutti Lontooseen yli 10 vuotta sitten. Saarivaltion asiat kuninkaallisineen alkoivat sen myötä kiinnostaa ihan eri tavalla! Ruotsissa taas asuu mieheni sisko perheineen. Naapurimaankin kuninkaalliset kiinnostavat. Taidan siis olla varsinainen "royalisti"!

R = Rukola – rakastan rukolaa! Lisään sitää kanaruokiin, salaatteihin, pizzan päälle, sekä napsin sellaisenaan… nam!

S = Saarijärvi – synnyinkaupunkini, rakas kulttuurikaupunki. Saarijärveltä ovat lähtöisin monet kulttuuripersoonat, ja vireä kulttuuripaikka se on yhä edelleenkin. Äitini asuu yhä Saarijärvellä. Myös isäni aikoinaan rakentama, ja minulle ja sisaruksilleni lahjoittama yhteismökki sijaitsee siellä, Kalmarin kylällä. Sinne on aina mukava mennä uudestaan! Mökin rauhassa sielu lepää!

T = Talvikangas – oma asuinalueeni Oulussa jo vuodesta 2000.

U = Urheileminen – tällä hetkellä suosin harrastuksia, jotka eivät välttämättä ole aikaan sidoksissa: pyöräilen, hiihdän, lenkkeilen metsässä, käyn kuntosalilla ja harrastan karatea.

V = Volkkari ja Vainio – ensimmäinen autoni, oranssi ”kupla” tuo muistoja mieleen! Möimme sen aikoinaan entiselle esimiehelleni, Martti Vainiolle, jonka Lomakouherossa olin monena kesänä kesätöissä. Martti oli muuten yksi parhaista esimiehistä, joita minulla on elämäni aikana ollut: sopivasti heittäytyvä ja inhimillinen yrittäjä!

W = Weekend, viikonloppu - ihanaa rauhoittumisen aikaa!

X = Xylitol - purukumit ja pastillit suuhun ruokailun jälkeen! Itse suosin pastilleja, koska purukumin jauhaminen saa leukaperät / niskat jumiutumaan.

Y = Yksinäisyys – kaipaan aina välillä hiljaisuutta ja yksinäisyyttä.

Z = Zumba - hauska tanssiliikuntamuoto. Minulla on lapsuuden naisvoimistelija- / tanssijatausta. Zumba tuo sopivasti iloa liikuntaan!

Å = Åland – rakastan saaristoa. Haaveena olisi joskus vuokrata Ahvenanamaalta, Turun tai Tukholman saaristosta kesäasunto. Ehkä joskus voisin lähteä sinne veneilemäänkin (Vaikka en kyllä omista venettä - mutta haaveitahan saa olla!)

Ä = Äitiys – elinikäinen kunniatehtävä, josta olen kiitollinen.

Ö = Öljylamppu – loppukesän pimenevät illat ja öljylamppujen tuoksu mökin pihamaata ja polkuja valaisemassa!

summassaari2_keskikoko.jpg