Historiaa

minna_lapsena1.jpg

Synnyin 18.7.1968 Saarijärvellä, nelilapsisen perheen kuopuksena. Vanhempani olivat juuri saaneet valmiiksi omakotitalon, joten muutto Saarijärven vanhalta kansakoululta ajoittui syntymäni aikoihin. Tuossa ihanassa uudessa talossa sainkin varttua koko lapsuuteni ja nuoruuteni.

Lukion jälkeen mietin muutamia vuosia sitä, mitä elämältäni haluaisin, ja mille tielle lähtisin. Opiskelin jonkin aikaa Jyväskylässä fysioterapiaa, kunnes veri veti opettajan uralle. Muutin Ouluun opiskelemaan vuonna 1991, ja sillä tiellä olen yhä edelleen. Opintojen ohessa tapasin myös torniolaisen mieheni. Menimme naimisiin 22 vuotta sitten, ja sen jälkeen perheemme on kasvanut 5-henkiseksi. Tyttäremme syntyi vuonna 1997, ja poikamme vuosina 2000 ja 2005. Lisäksi perheessämme on 8-vuotias keskikokoinen villakoira, Donna.

Lapsiperheellisen arki on työntäyteistä ja välillä raskasta, mutta ehdottoman antoisaa.

Opettajan työurani aloitin valmistumiseni jälkeen syksyllä 1995 Oulun Kuivasjärvellä, Pöllönkankaan koulussa. Samaisessa koulussa olen yhä edelleen. Tällä hetkellä toimin koulussamme apulaisjohtajana. Tehtävänkuvani vuoksi minulla ei ole tällä hetkellä omaa luokkaa. Opetan suurimmaksi osaksi englantia (luokanopettajan koulutukseni lisäksi olen myös valmistunut englannin aineenopettajaksi). Lisäksi opetan muutamia tunteja elämänkatsomustietoa, sekä musiikkia ja äidinkieltä. Ikäjakauma eri ryhmissäni on laaja, käsittäen oppilaita luokka-asteilta 1-6. Koulumme on yhtenäisperuskoulu, josta löytyvät kaikki peruskoulun luokka-asteet.

Omat harrastukset olen tässä elämäntilanteessa valinnut sellaisiksi, joita voi tehdä ajasta riippumatta: kesäisin lenkkeilen koiran kanssa metsäpoluilla ja -teillä, talvisin myös hiihdän. Asuinalueeni Talvikankaan läheisyydessä on loistavat maastot molempiin harrastuksiin! Tällä hetkellä ainoa viikoittainen vakiharrastus on karate. Aloitin karateharrastuksen oululaisessa Shotokan Karate Do-seurassa, josta irtaantui vuoden 2017 alussa uusi VoimanPaikka -seura, jonka harjoituksissa olen tammikuun lopulta saakka kulkenut. Käyn seuran ohjatuissa harjoituksissa yleensä kahdesti viikossa. Välillä yritän ehtiä myös kuntosalille tai jumppaan - säännöllisen epäsäännöllisesti tosin...

Yhden rakkaista harrastuksistani, kuorolaulun, olen valitettavasti joutunut jättämään toistaiseksi. Olen aiemmin laulanut Tuiran Kamarikuoron alttorivistössä. Kuoroharrastuksen myötä olen myös ollut mukana Oulun kaupunginteatterin oopperan kuorossa. Se on ollut erittäin hieno ja mielenkiintoinen kokemus! Yhä edelleen kaipaan niitä aikoja ja kokemuksia!

Musiikki on yksi erittäin rakkaista harrastuksista. Käyn mielelläni kuuntelemassa orkestereita ja bändejä - sekä konserttisaleissa, että klubeissa ja pubeissa. Ihailen muusikoiden taitoa, ja kuuntelen laajasti monenlaista musiikkia: popista ja rockista klassiseen musiikkiin ja jazz-musiikkiin. Musiikista saan voimaa!

Yhteenvetona voisin sanoa, että kaikenlainen kulttuuri on lähellä sydäntäni: elokuvat, teatteri, konsertit, taidenäyttelyt tai kirjojen lukeminen kotisohvalla ovat mieleistä ajankulua!
Kaikenkaikkiaan olen myös nautiskelija - arki ei minulla saa olla liian aikataulutettua. Pyrin rauhoittamaan viikkoaikataulua ja ottamaan vapaapäiviä, jolloin voi nukkua pitkään (en tule toimeen vähillä yöunilla...) ja rauhoittua!

Politiikasta olen ollut kiinnostunut pitkään, ehkäpä sain "tartunnan" jo lapsuudesta - olihan isäni aikoinaan kunnanvaltuutettuna Saarijärvellä, puolueenaan niinikään Kokoomus. On hienoa huomata, että nyt kun omat lapseni kasvavat pikkuhiljaa nuoriksi aikuisiksi, myös yhteiskunnalliset asiat ovat alkaneet heitä jollain tapaa kiinnostaa. Keskustelen mielelläni asioista heidän kanssaan, mutta suon heille täyden vapauden valita omat näkökantansa, ja myös puolueensa, mikäli politiikka alkaa heitä enemmänkin kiinnostaa!

Vuonna 2007 liityin Oulun Kokoomusnaisiin. Kunnallisvaaliehdokkaaksi lähdin, koska mielestäni koulumaailman ja lapsiperheellisen näkökulmaa tarvitaan ja kaivataan päätöksenteossa Oulussa.

minna_skimbaa2.jpg